14.1 C
Slatina
vineri, 2 iunie 2023
AcasăLifestyleHealth & FitnessA murit Hashim Memish şi odată cu el o parte din istoria...

A murit Hashim Memish şi odată cu el o parte din istoria vie a Slatinei

-

Hashim Memish a murit noaptea trecută, la vârsta de 82 de ani, şi astfel ne mai despărţim de o parte frumoasă a istoriei Slatinei. De peste 300 de ani, familia Memish este una cu oraşul de pe malul Oltului, fiind cunoscută pentru braga vândută în micuţa prăvălie din oraşul vechi, dar şi pentru celelalte bunătăţi. În 2008, Hashim a fost numit cetăţean de onoare al Slatinei.
de Diana Berbecaru

Albanezii din Slatina sunt cunoscuţi în toată ţara şi nu numai pentru braga pe care o vând neîntrerupt de 300 de ani la prăvălia lor, dar şi pentru celelalte produse ca îngheţata, halviţa sau baclavaua. Alături de Alro, „Atletul Albanez” este unul dintre brand-urile oraşului oltean şi singura firmă privată din România care a funcţionat şi în perioada regimului comunist.

Personalităţi care au trecut pragul prăvăliei „Atletul Albanez”: scriitorii Ion Minulescu şi Eugen Ionescu; istoricul Nicolae Iorga; actorii Amza Pellea, Nicu Constantin, Dan Puric; cântăreaţa Doina Badea; fostul fotbalist Gheorghe Hagi; fostul ambasador al Statelor Unite în România James Rosapepe; foştii şefi de stat Nicolae Ceauşescu şi Charles de Gaulle.

mai mult la    /gazetanoua.ro/

Lasă un răspuns

Must Read

170 de primari, viceprimari și consilieri USR din toată țara au...

0
170 de primari, viceprimari și consilieri USR din toată țara au fost prezenți weekend-ul trecut la Cluj pentru a face schimb de bune practici. ...